субота, 22. октобар 2016.

Отворен Караван зимнице на пијаци у Блоку 44

Караван зимнице отворен је данас на пијачном платоу пијаце „Блок 44”, где су се представили произвођачи из целе Србије, саопштили су из ЈКП „Градске пијаце“. 

– Организацијом пијачних карaвана унапређујемо квалитет понуде и отварамо могућност нашим суграђанима да производе правих пољопривредних произвођача набаве у свом комшилуку. Посебно чувани рецепти су традиција сваке породице, а у недостатку свежег воћа и поврћа, остављена зимница је велико богатство за домаћу трпезу у хладним данима  – указао је директор ЈКП „Градске пијаце” Иван Сочо. 

Он је навео да се представило више од 20 произвођача који су пијачне тезге обогатили домаћим ајваром, разним врстама џемова, салатама, компотима и многим другим производима. 
 
Током манифестације суграђани ће имати могућност да се упознају са малим тајнама припреме зимнице, да добију рецепте, као и да дегустирају производе, наводи се у саопштењу. Пијачни караван зимнице траје до 23. октобра, од 8 до16 часова, а наредног викенда караван ће посетити пијацу „Земун“.