недеља, 23. октобар 2016.

Фајнал фор велика победа Београда

Градски секретар за спорт и омладину Славко Гак изјавио је данас да је организација фајнал фора Евролиге у кошарци 2018. године  у Комбанк арени велика победа Београда. 

– Идеја да се у Београду организује завршни турнир Евролиге постоји већ десет година, од завршетка изградње Београдске арене, а ево деценију и две године касније тај сан ће се коначно и остварити – навео је Гак за Курир. 

Он је истакао да је конкуренција за домаћинство била врло јака, јер је српска престоница наспрам себе имала Париз, Истанбул и Москву.

– Сама чињеница да смо испред тих градова представља велико признање. У питању је највеће клупско такмичење после фудбалске Лиге шампиона и заиста сматрам да смо урадили велику ствар. Потрудићемо се да у наредне две године промовишемо Београд и Србију на најбољи начин, а круна свега ће бити поменути завршни викенд најјачег кошаркашког клупског такмичења – истакао је градски секретар.

Он је подсетио да у град у коме се одржава фајнал фор не долазе само навијачи који имају карте већ и много оних који желе да осете целу атмосферу, због чега ће бенефит имати сви. 

– Примера ради, у Берлину, где се организовао последњи фајнал фор, кроз фан зону је прошло чак милион људи, што је феноменално – указао је Гак и изразио наду да се ће неки од српских клубова наћи у конкуренцији за освајање титуле. 

Како Курир наводи, челници Евролиге и градоначелник Београда Синиша Мали треба да озваниче договор о домаћинству фајнал фора 2018. средином наредне седмице, када ће јавност бити обавештена о свим детаљима.