понедељак, 24. октобар 2016.

Мали: Стварамо нову слику Београда, у овом тренутку у граду има 489 активних градилишта

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас зграду бившег Савезног МУП-а, где је у току рушење и припремање терена за изградњу стамбено-пословног комплекса. Са њим су били израелски инвеститор Гили Декел, Адир eл Ал, директор Аirpоrt City-ја, и главни градски урбаниста Милутин Фолић.

Према речима Синише Малог, ова инвестиција је симбол једног новог Београда који ова градска власт покушава да створи у последње три године. 

– Инвеститор је купио ову зграду пре више од десет година, а ми смо у последње две године нашли начин да се издају дозволе и да се цела инвестиција покрене. Инвестиција је вредна више од 200 милиона евра, а ради се о 60 хиљада квадрата. Овде ће радити наша грађевинска индустрија и то је сјајна ствар за Београд и Србију и потпуно се уклапа у нашу стратегију и визију развоја новог Београда – нагласио је Мали.

Он је додао да са овом инвестицијом овај део Београда добија потпуно другачију слику.

– До краја следеће године завршићемо пројекат реконструкције Улице кнеза Милоша, где планирамо да склонимо аутомобиле са улице и да их ставимо у један ниво испод, подземну гаражу како би улица била на располагању превасходно пешацима. Чекамо одлуку и инвеститора који су купили бившу зграду америчке амбасаде и то ће бити још један велики комплекс у овом делу града. Полако, али сигурно овај део града ће имати потпуно другачији изглед и то је слика и прилика Београда за који се боримо – рекао је градоначелник, који је нагласио да у овом тренутку у Београду има 489 активних градилишта. 

Он је истакао да је испуњено обећање да град буде велико градилиште и овом приликом захвалио Гилију Декелу, који је већ 15 година у Србији. Од Аirpоrt City-ја преко Cеntrаl Gаrdеn-а, ово је још једна велика инвестиција његове компаније, што показује да верује да су Србија и Београд право место за инвестирање.

Адир Ел eл Aл је рекао да је AFI Europe почео са рушењем бивше зграде Савезног МУП-а, као и да је реч о водећој компанији за инвестирање и градњу некретнина у централној и источној Европи.

– Фокусирани смо на изградњу великих пословних и стамбених објеката. Наши планови у наредном периоду су између осталог везани за зграду бившег МУП-а која се налази у центру Београда, на главној саобраћници. Овде је предвиђена изградња мешовите намене, укључујући стамбене објекте и пословне просторе. Планирана вредност инвестиције је 200 милиона евра. Ми чврсто верујемо у потенцијал српског тржишта, као и у потенцијал тржишта за некретнине. Рушење бивше зграде Савезног МУП-а почело је у сагласности са законима и прописима Републике Србије и Града Београда које инвеститор изузетно поштује, и које ће испоштовати у складу за смерницама за дозволу за рушење, које ће трајати до марта следеће године. Намера нам је да овим пројектом допринесемо развоју Београда као светске метрополе – истакао је Адир ел Ал.

AFI Europe је укључена у развој и изградњу комерцијалних и стамбених објеката у Србији последњих 15 година, што укључује изградњу Аirpоrt City-ја i Cеntrаl Gаrdеn-а. Такође су активни на тржишту у Чешкој, Румунији, Бугарској, Немачкој, Летонији и Пољској. Компанија управља пословним зградама, тржним центрима, индустријским зонама и стамбеним објектима. Инвеститори овог пројекта имају репутацију солидног извођача радова високог квалитета широм света у комбинацији са личним и тимским искуством.