понедељак, 24. октобар 2016.

Мали: Београд је постао најатрактивнија инвестициона дестинација овог дела Европе

Градоначелник Београда Синиша Мали обратио се вечерас присутнима на пријему добродошлице поводом форума Београдски инвестициони дани и том приликом нагласио да Град Београд има одличну прилику да се у правом светлу представи инвеститорима, као и да је циљ стварање нових радних места и отварање нових пројеката.

– Овај форум се одржава другу годину заредом  у нашем граду и представља одличну прилику да покажемо да је Београд постао инвестициона дестинација овог дела Европе. Преко 600 учесника из скоро 20 земаља света има прилику да види све оно што је Град Београд урадио у претходне три године и све оно што планирамо да урадимо у наредним годинама. Београд је данас потпуно другачији у односу на стање затечено пре три године и сигурно ће бити другачији и за три до пет година – рекао је градоначелник.

Он је додао да ће бити разговора о пројектима из области јавно-приватног партнерства, али и о великим инвестицијама из области инфраструктуре које Град Београд ради.

– Изузетно је важно што на форуму учествују и представници других локалних самоуправа, као и Аутономне Покрајине Војводине јер сви заједно радимо на пројекту боље и јаче Србије. На оваквим форумима имамо прилику да се представимо потенцијалним инвеститорима на прави начин, али и да презентујемо будућност Србије коју заједно градимо – оценио је Мали.

Градоначелник је захвалио председници Централноевропског форума за развој (ЦЕДЕФ) Ани Бован, Привредној комори Београда, свом помоћнику Борку Милосављевићу и свима који су учествовали у припреми форума.

–  Надам се да ћемо, као и прошле године, имати још већи број конкретних закључених уговора након овог форума. Управо је то циљ, желимо да запослимо што већи број људи, да отворимо нове пројекте и инвестиције и тако створимо нова радна места за грађане Београда, како бисмо помогли Влади Републике Србије да настави реформе које је започела – закључио је Мали.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић истакао је важност форума рекавши да је ово сјајна прилика да се представе пројекти из приватног сектора

– Ово је изузетно важан догађај за нашу пословну заједницу. Желимо да радимо на развоју предузетничког духа, предузетничког морала и живота који подразумева стварање и сарадњу. Желимо да радимо на развоју приватног сектора и приватне иницијативе, али морам да истакнем и чињеницу да је јако важно створити континуитет ове манифестације – рекао је Милетић.

Председница Централноевропског форума за развој (ЦЕДЕФ) Ана Бован нагласила је да ће се поверењем  и великим пословима Београд вратити на инвестициону мапу Европе.

– Инвестиције су поверење, а поверење је будућност за пријатељство. Овде смо да урадимо нешто конкретно, а Град Београд по други пут на овом форму износи своје сјајне идеје – истакла је Ана Бован.