уторак, 25. октобар 2016.

Синиша Мали: Београд по први пут добио кредитни рејтинг

Најбоља смо дестинација за инвестиције у овом делу Европе, а доказ је и то што је Београд по први пут добио кредитни рејтинг Б1 са позитивним изгледом, што ће и те како утицати да се инвеститори определе за наш град, рекао је за РТС градоначелник Синиша Мали најављујући Београдске инвестиционе дане у „Сава центру”, на којима ће се окупити више од 600 учесника из преко 20 земаља.

Према његовим речима, град ће представити велики број пројеката јавно-приватног партнерства, као што је, између осталог, обнова „Сава центра”. Поред Београда, прилику да се предстви инвеститорима имаће и више од 60 локалних самоуправа.

– Када је реч о пројектима јавно-приватног партнерства, најважнији пројекти су одвођење отпадних вода, изградња јавних гаража, односно шест подземних гаража које су у плану, као и обнова „Сава центра”, чија реконструкција треба да се заврши до краја следеће године. Вредност инвестиције је 20 милиона евра, а тиме ће он поново постати бисер конгресног туризма – рекао је Синиша Мали. 

Он је додао да је Београд данас другачији него што је био пре две године, али исто тако да ће бити другачији за три до пет година. 

– Имамо велики инвестициони потенцијал, по први пут смо смањили број незапослених, а добили смо и кредитни рејтинг, што је довело до позитивног одјека међу инвеститорима. То показује да смо стабилна локална самоуправа и највећа инвестициона дестинација у овом делу Европе. Желимо да се представимо и привучемо још већи број инвеститора у наш град. Истовремено се боримо да сваки наш суграђанин нађе своје радно место и оствари боље услове за живот – истакао је Мали.