уторак, 25. октобар 2016.

Контрола угоститељских објеката и нелегалне уличне продаје

Туристичка и инспекција за заштиту животне средине Секретаријата за инспекцијске послове, уз асистенцију Комуналне полиције, вршиле су прошле недеље ноћне контролe радног времена угоститељских објеката у Цетињској, Зетској и Скадарској улици и том приликом није утврђено прекорачење истакнутог радног времена. Једино је инспектор за заштиту животне средине једном привредном субјекту уручио решење о забрани рада на 30 дана због непоштовања решења о забрани употребе музичких уређаја, рекла је за Беоинфо Соња Подунавац, секретарка за инспекцијске послове.

Према њеним речима, инспектори за заштиту животне средине донели су четири решења којима је наложено мерење нивоа буке у животној средини и два решења о забрани употребе инсталираних извора буке до спровођења акустичних мера заштите од буке.

– Контроле такси превоза вршене су сваког радног дана на територији града уз асистенцију Саобраћајне полиције, док су дневне и ноћна викенд акција спроведене уз асистенцију Комуналне полиције. Инспектор друмског саобраћаја контролисао је рад ауто-такси превозника у централној градској зони и том приликом затекао у прекршају два лица. Један такси предузетник са дозволом општине Апатин обављао је такси делатност на територији града, па је донето решење о искључењу возила из саобраћаја на десет дана, а против затеченог лица поднеће се захтев за покретање прекршајног поступка. Други такси предузетник није поседовао потврду о погодности и класификацији свога возила, па је донето решење о отклањању недостатака у задатом року – истакла  је Соња Подунавац.

Свакодневно је контролисана нелегална улична продаја, уз повремену асистенцију Комуналне полицијe,  на пијаци „Видиковац”, у Каменичкој улици, Отвореном тржном центру „Нови Београд” у Блоку 42 и око пијаце „Скадарлија”. Контролисана је и нелегална продаје књига у Косовској и околним улицама. 

– У овим активностима донета су четири решења којима се нерегистрованим субјектима налаже упис у Основни регистар и забрањује обављање делатности, извршена су четири уклањања очигледно напуштене робе, поднета четири захтева за покретање прекршајног поступка и издато шест прекршајних налога са запрећеним казнама у износу од 30.000 динара. У сарадњи са комуналном инспекцијом Новог Београда, Комуналном полицијом, ЈКП „Градска чистоћа”, ЈКП „Зеленило – Београд” свакодневно је контролисан комунални ред и спречавана нелегална продаја на територији општине Нови Београд у Улици Милутина Миланковића (тзв. „дивљи бувљак”) – казала је секретарка за инспекцијске послове.

Преко ЈКП „Паркинг сервис” уклањана су непрописно паркирани возила, па је са јавних зелених површина уклоњено 49 возила, два возила са других површина, као и два нерегистрована и хаварисана возила.