петак, 28. октобар 2016.

Весић: Сваки дан решавамо по један проблем грађана

Градски менаџер Горан Весић, председник градске општине Раковица Владан Коцић и директор „Београд-пута” Иван Тејић обишли су данас раскрсницу Улице патријарха Димитрија и Кружног пута у насељу Сунчани брег, где се изводи реконструкција те деонице. 

Весић је истакао да се на оваквим примера види зашто је политика добра ако је у корист грађана. 

– На захтев Општине Раковица и грађана издвојили смо 22,5 милиона динара како би се решио саобраћајни безбедносни проблем који су имали грађани овог дела Раковице, а приликом укључења на Кружни пут. Биће урађена комплетна расрсница са тротоарима, уз нивелацију земљишта како би ова деоница коначно била потпуно безбедна за коришћење – навео је Весић.

Он је напоменуо да је Град Београд у току ове године уложио више од седам милиона динара у редовно одржавање путева у Раковици, док је близу 80 милиона динара уложено у сређивање путне инфраструктуре у тој општини. 

– Почетак изградње канализационе мреже креће до краја године у насељу Сунчани брег. Изабран је извођач радова, а град је за тако велики пројекат издвојио средства – најавио је градски менаџер и позвао грађане и општине да наставе да пријављују проблеме са којима се свакодневно сусрећу како би били решавани. 

Он је изразио задовољство јер се сваког дана у престоници решава по један проблем, при чему се не прави разлика између Теразија и периферије. 

Коцић је додао да ће овим радовима, који се завршавају за десетак дана, бити решен проблем раскрснице која је била веома небезбедна, са великим бројем саобраћајних несрећа. Он је најавио да се од понедељка линија 47 враћа на стару трасу, која ће после завршетка радова обезбедити нови квалитет за становнике овог дела града.