петак, 28. октобар 2016.

Јан Гилан 7. новембра у „Сава центру”

Град Београд ће имати прилику да буде домаћин најистакнутијем вокалисти хард рок музике фронтмену групе „Deep purple”, легендарног Јана Гилана, који ће одржати јединствени концерт 7. новембра у „Сава центру”.

Концерт једног од најважнијих гласова епохе организовале су продуцентске куће „Avalon”, „Sky Music” и Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), уз подршку Секретаријата за привреду.

Секретаријат за привреду свестан значаја концерта велике музичке звезде која наступа први пут у Београду са музичарима легендарног клавијатуристе Dona Aireya и његовим Don Airey Bandom и Београдским симфонијским оркестром вођеним диригентом Stephen Beltley Kleinom, сматра да то несумњиво доприноси подизању имиџа Београда у културном и туристичком смислу.

– Организовањем овог културно-забавног концерта који је такође и туристички догађај у Београду, јер ће поред Београђана привући и велики број туриста из земље и региона, што очекујемо да има велики позитивни утицај на туристичку привреду Београда, као и на имиџ самог Београда као регионалног културно-туристичког центра – рекао је секретар за привреду Милинко Величковић.

Директорка Цебефа Наташа Илић изјавила је да је ово јединствена прилика да млађа популација уживо чује музику седамдесетих, која се и дан данас високо котира на музичким лествицама и има своје верне фанове свих узраста.

– Структура публике се мења у Београду. Жеља нам је да обезбедимо садржаје за млађе људе и сигурна сам да ће сви који су одрастали уз „Deep purple” на предстојећи концерт повести свој подмладак – истакла је Илићева. 

Улазнице за наступ за који се очекује да буде спектакуларан могу се  набавити на свим продајним местима Евентима и благајни „Сава центра”.