понедељак, 31. октобар 2016.

Весић: Завршени тендери за изградњу Улице Боре Станковића и израду идејног решења за мост на Дунаву код Аде Хује, уштеде скоро 50 милиона динара

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда завршила тендере за изградњу Улице Боре Станковића на Врачарском платоу и израду идејног решења са студијом оправданости за нови мост на Дунаву, код Аде Хује. 

– На тендеру за изградњу Улице Боре Станковића на Врачарском платоу, чија је процењена вредност била скоро 71 милион динара, учествовало је шест компанија, а најповољнија понуда износила је 59.823.000 динара. Рок за завршетак овог посла је 150 календарских дана од дана увођења у посао – рекао је Весић.

Он је објаснио да ће изградњом Улице Боре Станковића, осим што ће сама улица која је све оптерећенија саобраћајем постати проходнија и прегледнија, коначно бити створени услови да Храм Светог Саве добије порту и да се тако уреди Светосавски плато. Како је рекао, више пута је лично, као и заједно са др Миланом Недељковићем, председником градске општине Врачар, разговарао о овом проблему са патријархом српским Иринејом и веома је срећан што је град успео веома брзо да реши вишегодишњи проблем који је делом настао и због тога што је бивше руководство Врачарa, које је изгубило већину на априлским изборим, свесно опструисало рушење нелегалних објеката и изградњу ове улице.

– Тако ће овај део града, који се последњих деценија убрзано развија, бити сређен, а порта Храмa Светог Саве уређена. У овом делу града изводиће се и други радови, у Улици Моме Капора почећемо да уређујемо плато Моме Капора, а наредних година планирана је и подземна гаража у Скерлићевој улици, поред Народне библиотеке Србије – поручио је градски менаџер и додао да ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда током зиме убрзано радити на пресељењу још два нелегална објекта који се налазе на траси нове улице, како би радови у Улици Боре Станковића почели на пролеће.

Градски менаџер је рекао да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда завршила и тендер за израду идејног пројекта са студијом оправданости за изградњу моста на Дунаву (код Аде Хује), који ће бити део унутрашњег магистралног прстена.

– Процењена вредност тендера је била 112.500.000 динара, победио је конзорцијум који је понудио цену од 73.569.990 динара, а посао ће обавити за 380 календарских дана –поручио је менаџер.

Весић је на крају нагласио да је почетак радова на ова два пројекта још један доказ убрзаног развоја Београда и изградње недостајуће инфраструктуре. 

– Када смо изабрани пре две и по године, Дирекција за грађевинско земљиште је радила на свега три градилишта, а данас имају 61 градилиште широм Београда – рекао је Весић и захвалио сјајним људима из Дирекције, који су већ 61 годину мотор развоја Београда.