среда, 2. новембар 2016.

Потписан протокол о сарадњи туристичких организација Београда и Требиња

Туристичка организација Београда и Туристичка организација Требиња потписале су у Требињу протокол о сарадњи два града који се базира на размени искуства у области туризма и заједничким активностима у промоцији ових градова за „далека” тржишта. Потписали су га директор ТОБ-а Миодраг Поповић и директор ТО града Требиња Драган Мандић. 

Миодраг Поповић је истакао да ТОБ промовише Београд широм света, где главни град Србије представља и комплетан регион у ком и Требиње може да има значајну улогу.

– Београд и Требиње су градови који су повезани, не данас, не сада, него одувек. Те везе су не само пријатељске већ и пословне. Туристичка организација Београда је у току ове године посетила читав регион, на том путу смо промовисали Београд, али смо и са нашим домаћинима разговарали о успостављању сарадње за такозвана прекоморска, далека тржишта, где се читав регион посматра као једна дестинација. Ми радимо на обједињавању региона како бисмо изашли на прекоморска тржишта – рекао је Поповић.  

Потписивању протокола присуствовали су председница Управног одбора ТОБ-а Магдалена Ђошовић и заменик директора ТОБ-а Слободан Унковић.