уторак, 22. новембар 2016.

Синиша Мали: Грађевинарство у Београду покретач развоја привреде

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас градилишта „А блок ” и „Савада” на Новом Београду.

Том приликом Синиша Мали подсетио је на обећање дато пре три године, када је нова градска власт најавила да ће Београд бити град кранова и градилишта.

–  Очигледно је да смо то обећање испунили, а данас обилазимо два градилишта где станове граде домаћи инвеститори. Инвестиције у „А блок ” износе 100 милиона евра, а у насеље „Савада” тридесет милиона, што је доказ да су и домаћи и страни инвеститори на истом задатку, да Београд учине бољим и лепшим – рекао је Синиша Мали.

Градоначелник је истакао да је поносан на чињеницу да у овом тренутку постоји око 500 градилишта у Београду.

– То је 500 места на којима се граде станови, куће и други објекти, при чему су на тим пословима запослени наши радници. Ми ћемо наредне године имати Још више дозвола јер смо повећали ефикасност њиховог издавања, имаћемо још више градилишта и из године у годину тај тренд ћемо повећавати. Запошљавајући наше људе и наше грађевинске компаније покрећемо нашу привреду напред истовремено уређујући и наш град – поручио је градоначелник Београда.

Изградња комплекса „А блок” подељена је у четири фазе од којих су две већ завршене, док је изградња треће у току. До сада је изграђено, усељено и укњижено 530 станова  и 40 локала, а у изградњи су још 273 стамбене јединице и 19 локала, који ће за усељење бити спремни крајем лета 2017. године. По завршетку изградње, овај блок имаће укупно 140.000 квадрата.

У комплексу „Савада” тренутно је у току друга фаза радова са 200 станова, чија ће изградња бити завршена у првој половини 2017. године. Цео блок имаће укупно 500 станова, укупне квадратуре 38.000 квадрата стамбеног, 3.000 квадрата пословног простора и 15.000 квадрата подземних гаража.