субота, 3. децембар 2016.

Весић отворио манифестацију „Трг отвореног срца“

Градски менаџер Горан Весић свечано је отворио манифестацију „Трг отвреног срца“ која ће на Тргу републике трајати до 1. фебруара наредне године. 

Весић је рекао да ће деца имати прилику да уживају у изузетно квалитетном и богатом програму, у којем ће учествовати познате личности, попут Леонтине, Миње Суботе, Сергеја Ћетковића и многих других.

– Мислим да смо припремили изузетно леп програм за децу у којем ће сваке суботе и недеље моћи да уживају. Осим тога, ове године ће после 37 година бити отворено клизалиште на Ташмајдану, док ће на Београдском сајму бити одржана и Дечја нова година. Отварањем „Трга отвореног срца“ званично почињемо обележавање Нове године  – истакао је Весић.

Према његовим речима, Град Београд је поводом предстојећих празника припремио укупно 86 програма.

– Мислим да смо осмислили добар програм који ће се свидети деци, старијим суграђанима, као и гостима Београда. Овде ћемо организовати и традиционално ломљење чеснице за Божић, а 25. децембра и Трку Деда Мразева – нагласио је градски менаџер.  

Догађају је присуствовао и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић наводи да је све више страних гостију у Београду, као и да су капацитети појединих хотела већ у потпуности попуњени.

– Све то говори да ће и ови празници бити рекордни у историји Београда када је у питању туризам – нагласио је Поповић.

Помоћница директора за програмску делатност Дечјег културног центра Београда (ДКЦБ) Леонтина Вукомановић рекла је да је ДКЦБ спремио богат програм, али не искључиво на „Тргу отвореног срца", већ и на Београдском сајму, где ће 16. децембра почети Дечја нова година.

– Очекујте бројне дечије програме зато што мислим да је Нова година најлепши празник управо за најмлађе суграђане – рекла је Леонтина Вукомановић.