субота, 3. децембар 2016.

Међународни дан особа са инвалидитетом: Град Београд се бори за праве вредности

Међународни дан особа са инвалидитетом обележен je у Старом двору уз инклузивну представу „Чаробно путовање” у којој су главни глумци деца са аутизмом.

Догађају су присустовали члан Градког већа Драгомир Петронијевић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, као и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Петронијевић је поручио деци која су учествовала у представи да је веома поносан и да му је веома драго што има прилику за дружење са њима у Скупштини Београда.

– Поносан сам сто су малишани из неколико београдских школа дошли да подрже ову манифестацију и своје другаре. Град Београд се труди да све препреке у вашим животима замени адекватним решењима, као и да се сви заједно боримо за равноправност у нашем граду. Хвала вам што нас данас, али и сваког другог дана опомињете на праве вредности и будите чаролију у нама самима. На тај начин градимо Београд без баријера, мој и ваш град, у којем смо сви једнаки – рекао је Петронијевић.

Градска секертарка за социјалну заштиту је у име Секретаријата свима пожелела добродошлицу у Стари двор.

– Секретаријат за социјалну заштиту наставља са адекватним програмима за особе са инвалидитетом. Овакви програми показују заједнички рад и позитивне резултате града и државе – рекла је Наташа Станисављевић.

Министар Вулин је рекао да је поносан на децу, као и да она представљају слику која све нас опомиње да морамо да радимо заједно.

– Срећан сам и поносан на вас децо. Све ово нас опомиње да Србија мора тежити вредностима које овај догађај осликава – рекао је Вулин.

Извршни директор Националне организације особа са инвалидитетом Иванка Јовановић истакла је да сви морамо да желимо будућност у којој сва деца имају исте могућности да развијају потенцијале и постану раноправни грађани који воде нормалан живот.