четвртак, 8. децембар 2016.

Сарадња Секретаријата за инспекцијске послове и Криминалистичко-полицијске академије

Еколошка инспекција Секретаријата за инспекције послове одржала је предавање студентима треће године Криминалистичко-полицијске академије о поступању инспектора за заштиту животне средине у акцедентним ситуацијама. 

Студентима је објашњено које je све институције потребно контактирати у случају настанка загађења животне средине. Приказани су примери из праксе, попут изливања мазута у реку Грочицу током марта 2013. године,  изливање љубичасте боје у Саву у јулу 2015. и загађење ваздуха у Медошевцу у децембру 2014. године. Студентима је предочен и значај заштите животне средине у разним привредним гранама и другим делатностима. 

С обзиром на изузетну заинтересованост за поменуту тему, са представницима Криминалистичко-полицијске академије, доцентом др Аном Бранковић и  професором др Александром Љуштином, договорен је наставак сарадње за летњи семестaр. Студенткиња Маријана Грујичић представила је своје уметничке еколошке радове и показала осталим колегама како се од старог може направити ново.