петак, 9. децембар 2016.

Продужен конкурс за најлепшу новогодишњу декорацију

Директор „Беоком сервиса” Дарко Главаш потврдио је гостујући на Студију Б да је конкурс за најлепше декорисану фасаду стамбених зграда и кућа, пословних зграда, као и за најлепше украшену терасу у духу новогодишњих празника, продужен за седам дана. 

– У тренутку када смо имали намеру да почнемо са оцењивањем пријављених локација,  суграђани су почели да се јављају са жељом да се конкурс продужи, пошто сви још увек нису стигли да се позабаве уређењем фасада, тераса и зграда. Градоначелник је одлучио да се трајање конкурса продужи за седам дана – потврдио је Главаш.

Према његовим речима, велики број грађана се већ пријавио, а када истекне додатних седам дана, стручни жири ће изаћи на улице. Жири чине Секретаријат за енергетику, Секретаријат за комуналне и стамбене послове, ЈП „Јавно осветљење” и ЈКП „Зеленило – Београд”. 

– То су службе и предузећа које заједно са суграђанима спроводе низ сличних пројеката током читаве године, па је постојала жеља да и током новогодишњих празника додатно мотивишемо грађане да на овај начин суделују у градским активностима. Награде су изузетно вредне, у свакој од наведених категорија прва износи 500 евра у динарској противвредности, друга 300, а трећа 150. Све награде ће бити додељене на великој свечаности у Скупштини Београда – рекао је први човек „Беоком сервиса”. 

Главаш је истакао да су све припреме за зимску сезону завршене, као и да је током припрема урађено много ствари.

–  Отворена је нова база ЈКП „Београд-пут”, који је главни носилац зимских служби. Ту су и „Градска чистоћа”, „Зеленило – Београд”, „Паркинг сервис”, „Београдски водовод и канализација”, који су такође обавили све припремне радове и спремно дочекују зиму. Према прогнозама, већ за десетак дана очекују нас прве озбиљније падавине на територији читавог града. Још увек је у току акција поделе соли и све градске општине ће имати довољне количине пред почетак периода у којем се очекују падавине – рекао је Главаш. 

Он је подсетио да је 3. децембра почела манифестација „Трг отвореног срца”, а да данас почињу припреме за постављање градског клизалишта на Тргу Николе Пашића. 

– На Ташмајдану увелико трају радови и тамо ће од 15. децембра поново радити клизалиште после 37 година. Ове године ћемо поново организовати концерт „Београдска зима”, што је још један показатељ да суграђанима нудимо низ садржаја на централним градским трговима. На Београдском сајму 16. децембра почиње програм Дечјег културног центра са бројним садржајима за најмлађе, а не треба заборавити да је спреман и програм на Савској променади. Број туриста се из дана у дан повећава, а главни талас долазака се тек очекује – додао је Главаш.