петак, 9. децембар 2016.

Манифестација „Снежна чаролија” у Старом двору

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је вечерас у Старом двору хуманитарној манифестацији Прихватилишта за децу под називом „Снежна чаролија”.

Малишани из вртића, основних школа и домова за децу такмичили су се за најлепшу маску, украс, честитку и писмо Деда Мразу, а најбоље радове одабрале су познате личности из јавног живота.

Наташа Станисављевић је истакла да Град Београд увек подржава овакве манифестације и  да ће то наставити да чини и убудуће.

–    Јако је значајно што вечерас на једном месту имамо и децу из прихватилишта, из предшколских и школских установа, а оно што је свима њима заједничко и што је порука ове вечери је другарство и солидарност. Желимо да покажемо и шта је све Град Београд радио за децу и какви су наши планови када говоримо о животу деце у главном граду. Подсетићу да је градоначелник Београда током године покренуо акцију „1000 дана детета” која има за циљ да помогне и деци и родитељима, а по први пут Град Београд је израдио и протокол о заштити деце улице. То су конкретни кораци када се говори о њиховој заштити, где кроз свеобухватни и системски приступ желимо да пружимо деци све што им је потребно да одрастају у срећном детињству – истакла је Наташа Станисављевић.

Данијела Стајковић, руководилац Прихватилишта за децу и омладину нагласила је да је ова манифестација, коју организују деца прихватилишта већ постала традиционална и да је њен главни циљ окупљање и дружење како деце из вртића и основних школа тако и деце из свих прихватилишта на територији Србије.

–    Радови су пристигли из више од 20 вртића, школа  и домова, било их је више од 300, победели су најбољи, али основна идеја је да се друже, радују новогодишњим празницима и да не мисле на ружне ствари. Најважније је да тако бришемо разлике између деце и да није важно ко откуда долази – истакла је Данијела Стајковић.

Манифестацији је присуствовао велики број деце и њихових родитеља, а међу јавним личностима које су пружили своју подршку свечаности су били кошаркашица Милица Дабовић, рели тркач Душан Борковић, глумац Светислав Буле Гонцић,  помоћница секретара за социјалну заштиту Милена Беочанин, директор Центра за социјални рад Владимир Илић и други.