среда, 11. јануар 2017.

Синиша Мали: Град у отежаним условима функционише, све улице првог приоритета проходне

Градоначелник Синиша Мали и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић обишли су јутрос дежурне градске службе ангажоване на уклањању снега, који у главном граду пада непрекидно више од 20 сати.  

Градоначелник је истакао да су у овом тренутку све расположиве екипе на улицама престонице и да, без обзира на тешке услове, град функционише. 

– Све улице првог приоритета су проходне, уз само неколико скраћених линија ГСП-а. Током ноћи посуто је више од 1.200 тона соли, што се није десило годинама уназад. Због непрекидних двадесетчасовних падавина, саобраћај функционише отежано, због чега позивам суграђане да буду стрпљиви и да користе зимску опрему, услед чијег одсуства се десило неколико инцидената. У року од неколико сати очекујемо престанак падавина, док ће до краја дана до асфалта бити очишћене све улице првог приоритeта – нагласио је Мали. 

Он je упутио апел суграђанима да очисте снег испред својих кућа, зграда и локала како бисмо заједно пребродили ову временску непогоду, уз подсећање да је више од 2.000 људи градских служби дан и ноћ непрекидно на терену. 

Никодијевић је истакао да када снег пада 20 сати без прекида са истим проблемима се сусрећу и већи и по буџету богатији градови у свету. Битно је, како је истакао, да коловоз није залеђен јер је „Београд-пут” добро третирао саобраћајнице у протеклих неколико дана. Он је нагласио да саобраћај у свим деловима града функционише, „Београдске електране” раде одлично, уз појашњење да једино веће проблеме тренутно због ниских температура и пуцања цеви имају екипе „Београдског водовода и канализације”. Он је због тога најавио само ове године 70 километара нових цеви, како би овај наслеђени проблем у скорој будућности био иза нас. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Градска чистоћа” Мирослав Богдановић, а радницима су подељени чајеви како би се загрејали на овој хладноћи.