понедељак, 16. јануар 2017.

Основци из Туниса посетили Стари двор

Заменик градоначелника Андреја Младеновић и секретарка за образовање Града Београда Снежана Ђурић угостили су данас у Старом двору децу из Туниса, која се налазе у вишедневној посети српској престоници.                               

Младеновић је упутио добродошлицу основцима из града Сфакса, који су дошли на позив својих вршњака из Основне школе „Владислав Рибникар”.  Он је подсетио да Град Београд има веома јаку међународну сарадњу, посебно када је реч о сарадњи међу школама и додао да ће ова посета само учврстити добру сарадњу Србије и Туниса.

Младеновић je пожелео основцима из Туниса да у Београду остваре трајна пријатељства и да се увек радо враћају у главни град Србије, попут становника наше земље који увек радо посећују Тунис.
 
Секретарка Ђурић је изразила очекивање да ће ова сарадња постати традиционална, јер је веома важно да се деца из различитих земаља друже и упознају са различитим културама. Она је додала да оваквим сусретима отвара могућност за стварање бољег света са више разумевања и поштовања. 

Догађају је присуствовао и амбасадор Туниса у Београду Мохамед Бугамре који је упутио добродошлици својим сународницима и изразио наду да ће са лепим успоменама отићи из Србије. 

Две школе су чланице организације двојезничних школа која негују српски и француски језик, док су исту сарадњу и узајамну посету већ остварили Прва београдска гимназија и гимназија из туниског Сфакса.