петак, 20. јануар 2017.

Додељене награде за акцију „Најлепши божићни излог 2017.”

Градска општина Земун већ седамнаест година традиционално организује манифестацију „Најлепши божићни излог” у циљу подизања свести грађана о заштити животне средине и побољшању услова живота. У конкуренцији за награду нашли су се сви они који су декорисали излоге, витрине и тезге у духу Божића и Нове године.

Циљ и мото такмичења је улепшавање излога, витрина и тезги, како би Земун у целости добио свечани и лепши празнични изглед, као и да подстакне грађане на улепшавање простора у коме живе и раде. Заштита животне средине је важна за све грађане и зато ову манифестацију сматрамо значајном за добробит грађана Земуна.

Ненад Врањевац, председник Скупштине општине Земун, поздравио је све присутне и доделио награде победницима. 

– Вашим трудом измамили сте осмех и осећај празничне радости како Земунцима тако и посетиоциома. Искрено се надам да ћемо дух божићних и новогодишњих празника задржати током читаве године и да ћете се и наредне одазвати у великом броју – изјавио је Врањевац.

За категорију „најлепши божићни излог – витрина” пријављен је 41 учесник, док је за категорију „најлепша улична тезга” ове године пријављено 11 учесника. У првој категорији прво место припало је „Бомбај текстилу”, друго „Декору плус”, а треће „Соко Штарку”. У другој категорији прво место је припало Александру Радовановић, мед и млечни производи, Главна 8, друго Елвису Бајрамовићу, честитке, сувенири, поклони, Главна 8 и треће „Кликер студију – штампани и декоративни програми и употребни предмети”, Главна 8.

Комисија у саставу Зорана Цветковић, Ненад Лазаревић, Марина Стојановић, Милица Терзић и Јована Ђокановић извршила је оцењивање пријављених такмичара у обе категорије.