петак, 20. јануар 2017.

Младеновић најавио годину атлетике у Београду

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је данас „Избору за спортисту године” који је у Старом двору организовало Удружење спортских новинара Србије. 

Он је истакао да је година за нама препуна великих резултата наших спортиста, пре свега на Олимпијским играма у Рију, док је Град Београд успешно организовао Европско првенство у футсалу и ватерполу. 

– Град Београд се увелико припрема за организацију Европског дворанског првенства у атлетици, као и за одржавање јубиларног 30. Београдског маратона, због чега ова година може да се прогласи годином атлетике у Београду  – најавио је Младеновић. 

Он је посебно захвалио атлетичарки Ивани Шпановић јер је одмах после Олимпијаде учествовала у несвакидашњем спектаклу у центру Београда и скакала удаљ заједно са још неколико светских имена, због чега је из Београда отишла једна сјајна слика у свет.

Он је истакао добру сарадњу Града Београда са спортским савезима, као и са спортским новинарима Србије, а све са заједничким циљем да наши спортисти буду што успешнији. 

Догађају су присуствовали  атлетичарка Ивана Шпановић,  заменик секретара за спорт и омладину Драголљуб Кочовић, генерални секретар Спортског савеза Србије Дане Корица и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.