уторак, 7. фебруар 2017.

Деца осликала амбуланту у Калуђерици

Радионица мурала „Причамо бојама – осликајмо за децу” у организацији Центра за културу Гроцка преобразила је просторије дечјег одељења амбуланте у Калуђерици. Површине зидова педијатријског одељења прекрили су ведри и поетични призори налик на оне из бајки и песмарица за децу, а појавили су се и јунаци које деца обожавају, попут диносауруса, жирафа... Млади полазници су се својски потрудили, остављајући за собом најлепши траг у боји, украсивши и оплеменивши просторије Дома здравља у Калуђерици.

Радионицом је руководила уметница Марион Дедић, а креативном тиму Центра за културу придружила се и сликарка Мика Ловре из Калуђерице. Предвођени уметницама које имају искуства у раду са децом и младима, учесници радионице стекли су незаборавно искуство.

Радионица је реализована у сарадњи са Домом здравља „Гроцка” и ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици, којима је Центар за културу захвалио на свесрдној подршци. Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину допринео је и у великој мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.