среда, 15. фебруар 2017.

Сретењски орден за шест градских установа културе

Вршилац дужности секретара за културу Ивона Јевтић присуствовала је данас уручењу признања која је, поводом Дана државности, председник Републике Србије Томислав Николић уручио најзначајнијим институцијама и појединцима. Међу добитницима је и шест градских установа културе.

Ивона Јевтић је након церемоније доделе признања у Председништву Србије у изјави за Беоинфо захвалила председнику републике на вредним признањима и указаном поверењу и нагласила да је веома поносна што је рад установа чији је оснивач град нарочито вреднован.

– Ово ордење припада запосленима у награђеним установама и на томе им из свег срца честитам. На овај начин награђен је и рад целог система културе нашег главног града. Признања  ћемо схватити као доказ да смо до сада добро радили, али и као подстрек за даљи рад за добробит културе и грађана Београда – рекла је Ивона Јевтић.

Педагошки музеј одликован је Сретењским орденом другог степена за нарочите заслуге у области културних и педагошких делатности, поводом 120 година постојања. Сретењским орденом трећег степена одликовани су Дечји културни центар Београда, за нарочите заслуге и изузетан допринос развоју стваралаштва деце и за децу, поводом 65 година рада. Добитници су и позоришта Атеље 212, поводом 60 година рада и Београдско драмско позориште, за 70. јубилеј, а за нарочите заслуге у култури. Сретењски орден добио је и Битеф, за допринос у области позоришне уметности и промоцији савремених позоришних тенденција. Златном медаљом за заслуге у области културе одликован је Музеј афричке уметности у Београду, поводом 40 година постојања.