понедељак, 20. фебруар 2017.

У Земуну почела припремна настава за полагање мале матуре

Ове године по други пут Градска општина Земун организује бесплатни програм припремне наставе, са циљем да се ученицима помогне у остваривању што бољих резултата на пријемном испиту и упису у жељене средње школе. Програм ће се реализовати на четири локације и то у школама „Бранко Радичевић” (за школе из Батајнице и Угриноваца), „Светозар Милетић”, „Петар Кочић” и у Школи за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић”. 

На основу сагласности родитеља пријављено је близу 900 полазника наставе, од преко 1.500 ученика, ангажовано је 14 наставника, који су остварили најбоље резултате и запослени су у земунским основним школама. Програм обухвата припремну наставу из српског језика и математике, а настава се одржава до 30. априла, суботом и недељом.

Председник градске општине Земун Дејан Матић и директор Актива основних школа Земуна и директор ОШ „Светозар Милетић” Мирољуб Мосуровић присуствовали су почетку припремне наставе за полагање мале матуре за ученике осмих разреда основних школа у Земуну. Обраћајући се ученицима, председник Матић пожелео им је много успеха у даљем школовању и истакао да Градска општина Земун иницира и промовише бројне програме за унапређење квалитета живота младих.