понедељак, 20. фебруар 2017.

У Општини Раковица у среду трибина о подстицајима пољопривредних произвођача

Општина Раковица организује у среду, 22. фебруара, са почетком у 18.30 часова трибину на којој ће пољопривредни произвођачи имати прилику да се упознају са државним подстицајима за пољопривреднике у 2017. години. 

Трибина ће се одржати у великој сали Градске општине Раковица (Мишка Крањца 12), а о подстицајима које држава нуди говориће представници Секретаријата за привреду – Управе за пољопривреду Града Београда и представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Држава је ове године обезбедила значајна подстицајна средства за пољопривредне произвођаче, а очекује се да Град Београд наредне недеље распише јавни позив за доделу субвенција.

Пољопривредни произвођачи моћи ће ове године да рачунају на подстицаје за обнову механизације, односно куповину трактора. Када је у питању сточарство, и ове године обезбеђене су приплодне јунице. За произвођаче воћа обезбеђени су подстицаји за противградну заштиту и систем за наводњавање, за повртарство су обезбеђени подстицаји за куповину пластеника, док су за пчеларе обезбеђене кошнице и опрема за пчеларство.

Општина Раковица позива све заинтересоване пољопривредне произвођаче да дођу на трибину и да се детаљно информишу о свим подстицајима које је држава обезбедила за ову годину.