среда, 22. фебруар 2017.

Весић: Нова сала у ДКЦ-у биће свечано отворена у понедељак

Нова, реновирана сала у Дечјем културном центру биће свечано отворена у понедељак, 27. фебруара, најавио је градски менаџер Горан Весић гостујући на РТВ Студио Б.

– Сада је то једна модерна сала са потпуно новом бином, промењене су све столице, а то је још један показатељ колико град води рачуна да се садржаји за децу побољшају – рекао је градски менаџер који је захвалио компанији Лукоил на донацији скоро десет милиона динара. 

Он је подсетио да је и Пионирски град после дуго времена поново враћен деци и својој првобитној намени, а реновирана су и дечја позоришта у граду.
Говорећи о бризи за старије суграђане, градски менаџер је нагласио да се зрелост једног друштва огледа у томе како брине о најстаријима и најмлађима, као и о мањинама. 

– Ми у овом тренутку имамо 26 клубова за сениоре, од чега смо пет отворили у последње две године и заиста се трудимо да направимо што ширу мрежу клубова јер су то места где старији проводе доста времена. У овој години биће отворена још најмање два клуба, један на Врачару у Улици проте Матеје, а други у Раковици – истакао је Весић и додао да општине могу да се укључе у бригу о најстаријима.

Он је као пример навео општину Врачар, чији је председник Милан Недељковић, иначе лекар кардиолог, одржао трибину на којој је било око 200 пензионера који су дошли да га слушају.

– Општине Врачар и Палилула оформиле су неку врсту сервиса за пензионере са којима свакодневно комуницирају, што се показало као веома корисно током леденог таласа, организују кућне посете лекара, а организовано је и да пензионери могу брзо да добију потребна документа, замену здравствених књижица без чекања у редовима – истакао је градски менаџер.  

Говорећи о радовима на изградњи фонтане на Тргу Славија, Весић је рекао да они теку по плану и да се тренутно поставља балон који ће омогућити несметан рад, без обзира на временске услове. 

– У време ниских температура су се радили углавном земљани радови па није било потребе за постављањем балона, а сада улазимо у фазу радова којима могу да сметају падавине. Ово је први пут у Београду да смо натерали једног инвеститора да ради тако да се води рачуна о интересу грађана, да посао мора да се заврши најквалитетније, да буде урађен тако да се не омета живот грађана и да буде завршен без обзира на временске прилике. За посао за који сам одговоран не допуштам да се касни ниједан дан  – рекао је градски менаџер и додао да очекује да ће исти однос бити и према онима који буду радили асфалт на Славији, Булевару ослобођења и у Рузвелтовој.

Кад је реч о броју недостајућих места у вртићима, Весић је рекао да ће  оптимизација мреже основних школа у Београду омогућити да више од 2.000 деце нађе место у предшколским установама. 

– Надамо се да ће један део кредита од 50 милиона евра који је Србија добила од Светске банке за реконструкцију школа бити пренамењен за обданишта. Очекујем да ћемо као Београд моћи да повучемо око 15 милиона за реконструкцију обданишта и адаптацију додатног простора, али и да изградимо нове вртиће како би наша мрежа била јача – рекао је Весић.