среда, 22. фебруар 2017.

Бесплатна туристичка разгледања Београда

Поводом одржавања 39. Међународног сајма туризма у Београду и обележавања Светског дана туристичких водича, Удружење туристичких водича Србије, у сарадњи са Секретаријатом за привреду Града Београда, организује бесплатна разгледања града за суграђане, посетиоце главног града, као и учеснике Сајма туризма у Београду.

У петак у 12 и 14 часова планирана је тура „Разгледање града трамвајем”. Траса кретања трамваја за оба поласка је следећа: Господарска механа, Београдски сајам, петља „Мостар”, Палата правде, Савски трг, Немањина улица, Ресавска улица, Булевар краља Александра, Рузвелтова, Улица краљице Марије, Улица 27. марта, Џорџа Вашингтона, Цара Душана, Тадеуша Кошћушка, Париска, Карађорђева, Железничка станица, Савска, петља „Мостар”, Београдски сајам (завршетак туре). Пријем путника је на редовним стајалиштима, а водич је Љубиша Ђорђев. 

Истог дана у 16 часова предвиђено је разгледање парка Мањеж. Окупљање је код фонтане „Слап”, Улица краља Милана. Водич је Зорана Трифковић Хинић

У суботу у 10.45 сати организовано је разгледање здања Старог двора. Пријава у Туристичком информативном центру ТОБ-а, Кнез Михаилова 6. Водич је Зоран Илић. У 11 сати је разгледање Врачарског платоа, са поласком испред споменика Карађорђу и водичем Јасмином Ћирић. У подне ће бити организована још једна тура разгледања здања Старог двора

Од 12.30 до 13.30 биће уприличена је промоција Удружења туристичких водича Србије на Сајму туризма, на бини у хали 4. Представиће се приче туристичких водича о скривеним лепотама Београда и Србије. За 15 часова заказано је разгледање старог Земуна. Полазак је испред поште у Главној улици, а водич је Зорица Арсић. У исто време заказано је и разгледање Ташмајдана. Полазак је испред Цркве Светог Марка, а водич је Александра Марковић

У недељу ће бити организовано разгледање Кнез Михаилове улице у 10 часова. Полазак је испред Палате „Албанија”, водич Зоран Илић. Обилазак Новог гробља омогућен је од 11 часова, с поласком с платоа испред Новог гробља и водичем др Виолетом Обреновић.

У подне испред Конака књегиње Љубице, водич др Милан Просен представиће „Десет стилова архитектуре Београда”. У 15 сати планирано је разгледање амбијенталне целине Савамала. Полазак је испред здања „Београдске задруге” са водичем Браниславом Поповићем. 

Пријављивање учесника за наведене пешачке туре није потребно, осим за посете Старом двору, које се може обавити у Туристичком информативном центру ТОБ-а.