четвртак, 16. март 2017.

Град Београд подржао стипендирање 50 студената за програм учења руског језика

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић уручио је данас стипендије за 50 најбољих студената Београдског универзитета који су конкурисали за програм учења руског језика и уједно присуствовао презентацији Фестивала омладине и студената, који ће у октобру бити одржан у руском Сочију. 

Он је упутио апел носиoцима стипендија да наставе вредно да раде, како би успели да се квалификују и за предстојећи Фестивал омладине и студената у Сочију. 

Петронијевић је истакао да се Град Београд труди да све иницијативе младих људи препозна и помогне им у њиховој реализацији и подсетио да млади својим радом праве најбољу промоцију Београда и Србије у целом свету. 

Он је позвао младе да имају иницијативу и дају предлоге, а да ће се Град Београд трудити да буде достојан партнер, све у циљу изналажења решења, а не изговора како нешто не може да се оствари, већ управо супротно, закључио је члан Градског већа.  

На свечаности у Старом двору формиран је Национални комитет форума који ће учествовати у организацији, селекцији и припреми српске делегације од 150 младих људи за пут у Сочи. Догађају су присуствовали представници Министарства омладине и спорта, руске амбасаде и Руског дома у Београду, као и представници НИС-а.