петак, 17. март 2017.

Весић: Настављамо да улажемо у образовни систем

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је данас такмичењу вождовачких основаца под називом „Србија земља шампиона”, које је одржано у Основној школи „Змај Јова Јовановић” на Вождовцу. Овом својеврсном квизу знања о спорту присуствовали су и чланица Градског већа Тања Поповић, в.д. градског секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, као и председник општине Вождовац Александар Савић.

Весић је подсетио да ова школа постоји 149 година и да се раније налазила у Савамали те да је једна од првих у Београду.

– Школа је мењала место како се историја Београда мењала. Била је срушена у бомбардовању 6. априла 1941. и на крају је нашла своје место у насељу Браће Јерковић. Општина Вождовац је јединствена и по томе што свим ђацима првацима поклања торбе и пернице, а тај пример би могле да следе и друге општине – рекао је Весић и додао да на уређењу школских објеката заједно раде општина, град и република.

Конкретно, ово такмичење је спортског карактера те је Весић подсетио да је град ове године издвојио 35 милиона динара за спортска такмичења у школама. До пре неколико година та издвајања су износила шест милиона динара.  

– То је показатељ колико се сви заједно трудимо да што више улажемо у школе и образовни систем – истакао је градски менаџер.
Весић је напоменуо и да је најављено да ће управо ова школа прихватити идеју о школским униформама, чиме се иначе додатно уводи ред у школама.
Министар Шарчевић поздравио je ову акцију коју Oпштина Вождовац практикује и изразио жељу да се она прошири и на друге локалне самоуправе. Он је нагласио да Вождовац и на овај начин, бригом о најмлађима показује своју успешност. 

Такмичење вождовачких основаца под називом „Србија земља шампиона” одржава се по други пут, а конципирано је тако да ученици кроз забаву дођу до нових сазнања о спорту, док победници добијају вредне награде попут таблета, спортске опреме и реквизита. Победила је ОШ „Бранислав Нушић”, која ће следеће године бити домаћин такмичења у овом квизу.