петак, 17. март 2017.

Одржана презентација такмичења „Најбоља старт-ап идеја”

У Старом двору данас је одржана презентација такмичења „Најбоља старт-ап идеја”, а учесници су се упознали и са програмима које финансира Секретаријат за привреду. Средњошколцима и студентима обратили су се Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда, Милинко Величковић, в.д. секретара за привреду, и Марија Симеон, пи-ар Научно-технолошког парка.

– Желимо да пробудимо предузетнички дух код наших младих суграђана. У ово такмичење укључени су сви факултети Универзитета у Београду, као и приватни факултети који су изразили интересовање да се и њихови студенти укључе у пројекат. Суштина је да направе тимове од двоје до петоро људи који ће направити своју старт-ап идеју. Оцењиваће их људи из приватних компанија, директори који већ воде велике системе на територији Београда. Наградни фонд је порастао са пет на преко седам хиљада евра, плус опрема, плус локал који ће најбољи добити да започне свој бизнис без плаћања кирије 24 месеца – рекао је Драгомир Петронијевић.

Према његовим речима, на овом такмичењу прво ће имати обуку где ће научити шта све то могу да добију од Републике Србије, како да добију новац од Фонда за развој, Развојне агенције Србије, Националне службе за запошљавање и Секретаријата за привреду и свих партнера Савета за запошљавање Града Београда, који је и организатор овог такмичења.

– Пријаве се преко броја „Беоком сервиса” 0800-110-011 примају до 20. марта, али ћемо то највероватније због великог интересовања продужити. У Научно-технолошком парку обуке почињу 27. марта и после тога у наредних месец дана ћемо организовати само такмичење, а велико финале ће бити у Старом двору. После овог такмичења имаћемо неколико нових компанија и велики број новозапослених младих стручњака – истакао је Петронијевић.
Милинко Величковић сматра да је ово одличан пројекат, да је старт-ап идеја први и одличан почетак за младе људе и добар повод да направе нешто у својој каријери.

– Секретаријат за привреду пуно помаже иновативне пројекте, запошљавање, самозапошљавање, пољопривреду и друго. Ове године смо издвојили 120 милиона динара за субвенције у пољопривреди – за воћарство, повртарство, пластенике, тракторе... Одвојили смо знатна средства и за самозапошљавање, као и запошљавање инвалида – казао је Величковић.