понедељак, 20. март 2017.

Реконструисана два дечја игралишта на Видиковцу

Градски менаџер Горан Весић, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и председник општине Раковица Владан Коцић обишли су данас два реконструисана игралишта у Улици патријарха Јоаникија на Видиковцу.

Весић је рекао да је вредност тих радова седам милиона динара, те да је два милиона динара уложено у изградњу дела игралишта на коме ће се налазити справе за фитнес, а које ће бити отворено у наредне две седмице.

– Наша интенција је да градимо игралишта, места на којима људи могу да се одмарају и тако подигнемо квалитет живота. У овом крају такви садржаји су недостајали. Више од 1.500 људи живи у пет солитера на Видиковцу, ту има много деце и игралишта су била неопходна. Ови простори су урађени према свим стандардима, игралишта су ограђена и безбедна за коришћење. Цео тај посао је урадило градско предузеће, они су овладали овом технологијом и на то смо поносни – истакао је Весић.

Према његовим речима, квалитет живота људи у граду се побољшава уколико, између осталог, постоје уређене јавне површине и добар јавни превоз. То је, како је додао, политика овог града, али и оно што ће у будућности бити приоритет.

Градски менаџер је захвалио „Зеленилу” и општини Раковица на иницијативи за уређење ове две површине.

Станојевић је изразио задовољство што су и у овом делу града понуђени нови садржаји и навео да је у последње три године урађено 170 игралишта, теретана на отвореном, спротских терена, урбаних џепова.
– Ова два игралишта изгледају веома лепо. До сада смо највише таквих простора уредили у Раковици, јер се овде годинама није улагало. Сада смо успоставили принцип равномерног развоја – нагласио је Станојевић.

Коцић је казао да су дечја игралишта код чувених пет солитера на Видиковцу уређена  тако да на њима време могу да проводе и најмлађи али и најстарији.

– Ово су само два од више од педесет паркова који су од 2012. године обновљени или изграђени у општини Раковица – нагласио је Коцић и захвалио суграђанима који су покренули иницијативу за уређењем ових простора, Граду Београду и ЈКП „Зеленило – Боград” које је извело радове.