понедељак, 20. март 2017.

Весић: „Беби паркинг-место” помаже породилиштима

Градски менаџер Горан Весић присустовао је данас почетку акције „Беби паркинг-место” испред Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт”. Он је том приликом истакао да се Град Београд труди да сва градска предузећа показују друштвену одговорност и најавио да ће приход од сва три паркинг-места бити намењен искључиво породилишту. 

Догађају је присуствовала председница општине Савски венац Ирена Вујовић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, као и директорка ГАК „Народни фронт” др Снежана Ракић. 

Весић је подсетио да Град у сарадњи са „Паркинг сервисом“ већ спроводи акцију „Ђачка паркинг места“, као и да ово предузеће учествује у низу акција које се односе на безбедност у саобраћају и безбедност најмлађих.  

– Град Београд се труди да сва градска јавна предузећа покажу друштвену одговорност, а предузеће које вероватно предњачи у томе је ЈКП „Паркинг сервис”.  Једна од акција коју спроводимо већ две године су „Ђачка паркинг места”, где већ имамо 26 таквих места у Београду. Испред сваке школе где постоје паркинг-зоне, једно место је одвојено како би приход ишао у буџет школе. Након што се та акција показала одлично, одлучили смо да је проширимо на породилишта – рекао је Весић. 

Према његовим речима, ово је добар пример јер ће возачи знати да плаћањем паркинга помажу породилишта.

– На крају године, када будемо имали податке о томе колико је зарађено, у договору са руководством породилишта, одлучићемо за шта ће новац бити потрошен. На тај начин ЈКП „Паркинг сервис” и Град Београд дају свој допринос да се помогне рад ових институција. Трудимо се да и друга градска предузећа учествују  у акцијама чији је акценат на друштвеној одговорности. „Зеленило – Београд” има акцију којом помаже обданишта, али и и утиче на еколошку свест грађана, а на сличан начин друштвеној одговорности доприноси и ЈКП „Градска чистоћа“ – додао је градски менаџер.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је подсетила на активности Савета за родну равноправност чија је председница, рекавши том приликом да постоји више програма којима се младим родитељима олакшавају први месеци у новој улози. 

– Ово је одличан пример добре сарадње градских општина са Градом Београдом. Желим да захвалим градском менаџеру, директору ЈКП „Паркинг сервис”, али и директорки ГАК „Народни фронт” др Снежани Ракић. Успели смо да спроводемо акцију чији су циљеви да обезбедимо грађанима боље услуге градских предузећа, али да у исто време обезбедимо помоћ установама од виталног значаја. Сигурно је да ће ова паркинг места смањити гужву око породилишта, али и да ће, када новац буде почео да пристиже, породилиште добити и друге видове помоћи – истакла је Ирена Вујовић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић тврди да ће предузеће на чијем је челу наставити да се понаша друштвено-одговорно. 

– За нас је улагање у децу и будућност најважнија ствар. Ова паркинг места су направљена и испред породилишта у Вишеградској и на Звездари, па ће и на тим локацијама већ од данас кренути ова акција – рекао је Чупковић.  

Директорка ГАК „Народни фронт” др Снежана Ракић је захвалила Граду Београду, градском менаџеру и општини Савски венац. Она је том приликом нагласила да је ГАК „Народни фронт” породилиште које је прошле године обавило највећи број порођаја, не само у Београду већ и Србији.