четвртак, 23. март 2017.

У Гроцкој у суботу завршна свечаност фестивала „Моје село у причама и песмама”

У свечаној сали управне зграде општине Гроцка у суботу, 25. марта, у 12 часова биће одржана завршна свечаност праћена доделом награда и признања у оквиру II фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу под називом „Моје село у причама и песмама”. Домаћин и суорганизатор за 2017. годину је Градска општина Гроцка, а носилац Друштво за народно просвећивање „Светионик” из Крагујевца. 

Фестивал књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији конципиран је као смотра и избор најбољих књижевних остварења (као и новина и веб- сајтова) првенствено аутора који живе на селу, као и других аутора из Републике Србије и наше дијаспоре који пишу о селу.

Конкурсни позив био је отворен за књижевно стваралаштво (песме или поеме, збирке песама, приче или новеле, романе, студије, монографије), затим новине које излазе на селу или које пишу о селу, и веб-сајтове села, или који се баве селом.

Током трајања конкурса на адресу Центра за културу Гроцка пристигао је велики број радова више аутора и различитих књижевних форми, од којих је стручни жири одабрао десет најистакнутијих и уједно најбоље ауторско дело.