четвртак, 23. март 2017.

Одржана презентација такмичења „Најбоља старт-ап идеја”

Пријављивање за такмичење „Најбоља старт-ап идеја” продужено је до краја недеље, а на данашњој презентацији примера добре праксе сви заинтересовани могу боље да се упознају са системом такмичења и приликама које као помоћ нуде Град Београд и Република Србија, рекао је члан Градског већа и председник Градског савета за запошљавање Драгомир Петронијевић обраћајући се на данашњем скупу у Старом двору.

– Држава Србија и Град Београд у години предузетништва желе да афирмишу предузетнички дух, све подстицајне мере остале су на снази и настојимо да младима објаснимо шта све Фонд за развој, Национална служба за запошљавање, Развојна агенција Србије, али и Секретаријат за привреду и све остале градске институције могу да учине како би помогли развој предузетништва. Желимо да млади верују у себе, раде на свом усавршавању и уложе потребан труд да реализују своје идеје. У модерном друштву није довољно само створити производ већ се он мора и добро пласирати и рекламирати, а све то млади могу да науче на оваквим такмичењима. На овај начин добијају могућност и да мењају друштво, предлажу нова решења и нуде нове идеје којима ће се даље унапређивати привредни амбијент и цело наше друштво – казао је Драгомир Петронијевић.

Он је подсетио да наградни фонд износи седам хиљада евра, као и да најбољима Град Београд уступа и локал на 24 месеца без обавезе плаћања кирије. Новац је обезбедио приватни сектор, који ће и оцењивати понуђене пројекте, а организатор и покровитељ такмичења је Град Београд. 

Презентацији такмичења „Најбоља старт-ап идеја” присуствовали су средњошколци завршних година, као и студенти београдских државних и приватних факултета, а примере из праксе и начине како да најбоље реализују своје идеје пружили су им Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Града Београда и Јелена Рашић, стручњак за маркетинг и друштвене мреже.