петак, 24. март 2017.

Градоначелник положио венац на место страдања војника и пацијената КБЦ „Драгиша Мишовић”

Градоначелник Београда Синиша Мали положио је данас венац на место страдања војника Гардијске бригаде и пацијената КБЦ „Драгиша Мишовић” поводом обележавања осамнаестогодишњице од почетка НАТО бомбардовања Београда и Србије.

Синиша Мали је подсетио да је прошло осамнаест година од почетка НАТО агресије на нашу земљу, те да је дужност и обавеза свих нас да се сетимо оних који су изгубили животе у том бесмисленом сукобу. 

– Никада нећемо заборавити те дане, као ни звуке сирена, порушене болнице, школе, мостове... Ипак, Србија је данас на другом путу, на путу стабилности и мира у региону, као пријатеље има многе земље у свету, али и жељу да се такав рат у нашој земљи више никада не понови – нагласио је Мали.

Венце је у име породица погинулих гардиста и пацијената положио Бранислав Пејчиновић, командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић и помоћник директора КБЦ „Драгиша Мишовић” Момчило Јаковљевић. 

Клинички центар ракетиран је 20. маја 1999. године, 50 минута после поноћи. У том нападу страдали су војници Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, као и пацијенти Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.