петак, 24. март 2017.

Горан Весић положио венац на споменик Милици Ракић

Градски менџер Горан Весић положио је данас, поводом осамнаест година од почетка НАТО бомбардовања, венац на спомен-обележје Милици Ракић у Ташмајданском парку. 

Према његовим речима, то је догађај из наше историје који никада не смемо заборавити.

– Мала Милица Ракић је постала симбол страдалих у НАТО бомбардовању и ми се данас сећамо свих погинулих официра, војника и цивила који су били невине жртве овог безумног чина. Ово је прилика да се сетимо свих њих и да напросто као народ и држава научимо лекције из прошлости. Веома је важно да у будућности водимо такву политику да више никада не будемо на мети гнева великих и то је управо оно шта Влада Србије ради последњих неколико година, а то је политика у интересу грађана – истакао је Весић додавши да се овако нешто никада више не сме поновити.

Догађају су присуствовали и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић и заменик главног уредника листа Новости Милан Бабовић. Венце на споменик положили су и делегације Субнора Србије, Савеза потомака и поштовалаца ратника 1912–1918. и грађани Београда.