петак, 24. март 2017.

Сећање на погинуле раднике РТС-а

Заменик градоначелника града Београда Андреја Младеновић положио је данас венац на спомен-обележје „Зашто” у Ташмајданском парку  раднцима РТС-а погинулим у НАТО бомбардовању Србије 1999. године.

Младеновић је истакао да 18 година памтимо и сећамо се осмеха честитих радника Радио-телевизије Србије, који су само часно радили свој посао, радујући се животу, планирали своју будућност.

– Осамнаест година је од када су те невине жртве трагично настрадале од НАТО бомби. Сећамо се и никада нећемо заборавити, јер ће тако успомена на њих увек бити жива. Спомен-обележје „Зашто”, једно од најтужнијих места у нашем главном граду, тражи одговор, опомиње и не препушта забораву да је неправедно и противправно једна суверена земља бомбардована. Памтимо и не заборављамо заједно са породицама настрадалих, колегама, све невине жртве НАТО бомбардовања и 16 радника РТС-а, који су само предано радили свој посао – указао је Младеновић.

Он је истакао да ће Град Београд у наредним данима иницирати састанак са представнцима РТС-а, члановима породица погинулих радника и Министарства културе како би се коначно кренуло у реализацију већ усвојеног идејног пројекта, с циљем да бомбардована зграда РТС-а у Абардаревој улици буде рестаурирана у спомен-комлекс, какав и заслужује.

Венце су на спомен-обележје „Зашто” положили министар културе и информисања  Владан Вукосављевић и чланови породица радника РТС-а настрадалих 23. априла 1999. године