субота, 25. март 2017.

Организован Сајам запошљавања на Чукарици

Градска општина Чукарица, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организовала је данас Сајам запошљавања у згради општине Чукарица. Сајам је био прилика за незапослена лица да у непосредном контакту са послодавцима  пронађу посао.

Сајам су отворили члан Градског већа Драгомир Петронијевић, председник општине Чукарица Срђан Коларић и заменик директора филијале Београд Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић. Отварању су присуствовали чланови Већа општине Чукарица Здравко Топаловић и Зоран Адамовић, као и координатор Канцеларије за локално-економски развој Мирослав Ћирић.

На Сајму запошљавања на Чукарици своју понуду представило је 35 послодаваца, међу којима су „Златиборац ДОО”, „Метро cash &carry”, „ГП Златибор градња”, „Меркатор С доо”, Delhaize Serbia, Аман, Хотел Шумадија, УРЦ Балашевић и многи други.   

– Активно учешће локалне самоуправе и градских општина у запошљавању задатак је који смо себи дали пре три године – рекао је Драгомир Петронијевић, истичући активност општине Чукарица на смањењу незапослености и привлачењу инвеститора у циљу отварања нових радних места на општини. 

– На нама је да будемо ваш сервис, да чујемо ваше предлоге, а на вама да радите на себи, верујете у себе, јер само заједно можемо да победимо незапосленост – рекао је Драгомир Петронијевић. 

Он је најавио да ће се град потрудити да у свим градским општинама организује овакве сајмове јер је намера да се грађанима понуде конкретна радна места. Велика је ствар када се неком пронађе радно место, али када се то учини на територији општине где живи и у близини куће, то је још боље, оценио је Петронијевић. 

На сајму је понуђено 710 радних места, прецизирао је Срђан Коларић, и истакао да се нада да ће ово бити права прилика за многе да нађу посао који им одговара. 

– Чукарица је општина у коју инвеститори све више улажу, а наш је циљ да им омогућимо праве услове за пословање, а самим тим и простор за нова радна места – навео је Срђан Коларић. 

Председник општине Чукарица је подсетио да је општина у сарадњи са Националном службом за запошљавање отворила „Џоб клуб” и организовала низ трибина и предавања како би  помогла незапосленима да се адекватно обуче и стекну нова знања. Овом приликом председник општине је захвалио Граду Београду и Националној служби за запошљавање на подршци у организацији сајма.

Према подацима Националне службе, у прошлој, 2016. години са евиденције Националне службе за запошљавање – Одсек Чукарица запослено је 5.122 лица.