понедељак, 27. март 2017.

Сарадња Београда и Москве на свим пољима

Београд је на међународном плану направио искорак, имали смо прошле године Дане Москве у Београду, ове године у мају припремамо Дане Београда у Москви и сматрам да је та међународна културна сарадња Београда и других градова у свету веома битна, рекао је заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић гостујући у Јутарњем програму РТВ „Пинк”.

– На сајмовима у Русији Привредна комора Београда и привредници нашег града учествују веома активно, јер је московско тржиште огромно и врло утицајно. Наравно, не треба занемарити ни друге области у Русији које су такође врло значајне за економску сарадњу. Мислим да ће и данашњи сусрети премијера Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина бити још један корак у тој доброј сарадњи – казао је Младеновић.

Говорећи о финансијским резултатима Града Београда, Младеновић је истакао важност повећања кредитног рејтинга који је резултат доброг пословања.

– Нама је то веома значајно јер Београд у последње три године није узео ниједан кредит. Када је уведена привремена управа 2013. године, тај дуг је износио више од 1,1 милијарди евра, а ми смо успели да за ове три године вратимо више од 450 милиона евра, при том не узимајући ниједан кредит. Данас у граду имамо више од 500 градилишта, што је показатељ да се може успети и редукцијом трошкова. Сва наша јавна предузећа, осим ГСП „Београд”, профитабилна су, што нам омогућава да побољшамо наше услуге, па чак и да их појефтинимо – казао је заменик градоначелника.