понедељак, 27. март 2017.

Одржана обука о безбедној употреби ауто-седишта

Градска општина Раковица била је домаћин обуке о правилној употреби дечјих ауто-седишта. Обуку су организовали Градска општина Раковица, Агенција за безбедност саобраћаја и Удружење грађана „Родитељ”.

У теоријском делу обуке одржаном у великој сали зграде Општине Раковица, са проблемом страдања деце у саобраћају, госте је упознао Душко Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја. Предавачи Удружења грађана „Родитељ” одржали су предавање о начину правилне употребе дечјег ауто-седишта за све узрасне категорије деце. 

Обраћајући се присутнима, председник општине Раковица Владан Коцић рекао је да општина у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај, Агенцијом за безбедност саобраћаја, полицијом и другим релевантним институцијама и удружењима грађана, плански ради на мерама за повећање безбедности учесника саобраћаја. Он је замолио присутне да оно што су видели на данашњој обуци пренесу пријатељима, комшијама, свима који имају децу. 

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић похвалила је сарадњу са Општином Раковица на питањима безбедности саобраћаја. Она је позвала родитеље да примене знања са данашње обуке и на тај начин, одговорним понашањем, заштите животе своје деце. Након теоријског дела, на паркингу испред зграде општине посетиоци су имали прилику да виде како се у пракси правилно употребљава ауто-седиште. 

На крају, родитељима који су се пријавили на позив Градске општине Раковица, председник Владан Коцић и Светлана Миљуш из Агенције за безбедност саобраћаја поделили су бесплатна ауто-седишта за децу.