понедељак, 27. март 2017.

Санирано оштећење на травнатом грбу Београда

Радници ЈКП „Зеленило – Београд” санирали су данас оштећење на грбу Београда, који се налази на Аутокоманди, на зеленој површини уз ауто-пут, у смеру ка Новом Београду, саопштавају из овог градског предузећа.

Током викенда несавесни суграђани су аутолаком офарбали грб Града Београда у црно-сиву боју и на тај начин га оштетили. Радници „Зеленила” су га префарбали у оригиналне боје.

Детаљи попут овог грба и цветног грба Београда код Студентског града су постали су знаменитости по којима се Београд истиче и препознаје, по чему га памте и о чему ће, између осталог, другима причати они који посете Београд. Ако не сачувамо оно по чему се наш град препознаје, нећемо сачувати његов идентитет, дух и шарм по којима је надалеко познат, кажу у „Зеленилу”.

Из овог градског предузећа наглашавају да штете у прошлој години које су на зеленим површинама настале несавесним понашањем појединаца износе 4,4 милиона динара и подсећају да се за овај износ могло изградити једно ново игралиште за децу, са гуменом подлогом и савременим реквизитима. „Зеленило” зато апелује на суграђане да не уништавају зелене површине, већ да своје време и енергију употребе на квалитетније и лепше ствари.

„Зеленило – Београд” се труди да град изгледа лепше, уређеније и боље. На „Зеленилу” је да им обезбеди уређене површине за рекреацију и релаксацију, а на њиховим корисницима је да их чувају и у њима уживају, саопштавају из овог градског предузећа.