четвртак, 30. март 2017.

Синиша Мали: Набавка два ватрогасна возила за ГСП после пет деценија

Градоначелник Београда Синиша Мали и помоћник градоначелника Борко Милосављевић  присуствовали су данас у погону  Градског саобраћајног предузећа на Дорћолу показној вежби  два нова ватрогасна возила намењена за то јавно предузеће.

Градоначелник је истакао да је ово прва набавка ватрогасних возила за ГСП од 1971. и 1981. године, односно после 46 година, што довољно говори о немару у претходним деценијама када је реч о ГСП-у.  

– Ово је само наставак наших активности како бисмо ГСП коначно ставили на ноге. Отворен је нови центар за контролу саобраћаја, завршена је реконструкција погона централе ГСП-а, као и  ресторана друштвене исхране. Набављено је 55 нових аутобуса, укључујући и пет електроаутобуса. Очекује се 12 школских и набавка 30 нових „Икарбусових” зглобних аутобуса. Обнављамо возни парк, али и обављамо ствари које грађани не виде попут набавке ова два нова ватрогасна возила. Она су неопходна, али се надам да никада неће бити употребљена – навео је Мали. 

Директор ГСП-а Жељко Милковић указао је да је реч о возилима за гашење почетних пожара, са комбинованим системом гашења: пеном, водом и прахом. 

– Упорно радимо на превентиви, као  и побољшању услова рада наших запослених. Улажемо у нову опрему и побољшавамо техничка средства у нашем предузећу – указао је Милинковић. 

Нова возила ће бити у погону ГСП-а на Дорћолу и Новом Београду, који су сврстани у прву категорију угрожености од пожара, и биће на услузи заштите објеката, возила и радника тог предузећа од пожара класе А, Б и Ц. 

Догађају је присуствовао и начелник Градског штаба за ванредне ситуације Раде Милошевић.