уторак, 18. април 2017.

Путујући сајам књига за децу у Гроцкој

Центар за културу Гроцка од 20. до 28. априла организује, девети по реду, Путујући сајам књига за децу под називом „Волим да читам” у сарадњи са водећим домаћим издавачима и основним школама са територије општине Гроцка.

Сајам књига гостује у школи „Илија Гарашанин” 20. и 21. априла од 9 до 16 сати, у ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици 24. и 25. априла, а у „Николи Тесли” у Винчи од 26. до 28. априла, такође од 9 до 16 сати.

Путујући сајам књига „Волим да читам” је од 2012. године намењен ученицима основних школа са територије општине Гроцка, са циљем да им приближи књигу и негује читалаштво. У оквиру овог сајма, којим се обележава Светски дан књиге и ауторских права на територији општине Гроцка, своја издања деци у Гроцкој представиће бројни издавачи међу којима су: Креативни центар, Публик практикум, Прополис плус, Еnco Book, 3Д+, Школа плус, Leo Commerce, Профил, Порталибрис, Лагуна, Одисеја. 

Имајући у виду недовољан број књижара и оскудну понуду литературе и књижевности за децу и младе на територији општине Гроцка, Путујући сајам књига је прилика да се деца лично упознају са богатим савременим издаваштвом, као и да реномирани домаћи издавачи представе своја актуелна издања.
Аутор Путујућег сајама књига „Волим да читам” је Зорица Атић, дипломирана историчарка уметности.