четвртак, 20. април 2017.

Мали: Београд мењамо набоље, следе нове инвестиције

Градоначелник Београда Синиша Мали свечано је отворио нови тржни центар „Биг фешн“ на Карабурми, рекавши том приликом да је у питању инвестиција вредна 80 милиона евра, која ће Београду донети нових 1.500 радних места.

Отварању „Биг фешн“ тржног центра присуствовали су и главни градски урбаниста Милутин Фолић, председник општине Палилула Александар Јовичић, као и амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер-Кам.

Мали је рекао да је данас велики дан за Београд и општину Палилула, јер уместо некадашње фабрике у стечају, грађани овог дела града имају модеран тржни центар.

– Ово је још један доказ да можемо да мењамо ствари у нашем граду. Осим што старе фабрике претварамо у модерне објекте, на овај начин запошљавамо домаћу грађевинску индустрију и мислим да, уз помоћ инвеститора, мењамо лице нашег града – рекао је Мали.

Он је додао да је за Палилулу ово само почетак, јер следе нове инвестиције које ће променити изглед ове градске општине.

– Следи уређење Аде Хује која би требало да буде нешто ново, попут Београда на води. Након тога уследиће изградња индустријске зоне у Крњачи, али и новог моста на Дунаву, низводно од Панчевачког моста. Не би требало заборавити ни реконструкције великих улица, као што је Рузвелтова, а све то ће умногоме променити изглед овог дела града. Не желимо да људи из овог дела града морају да одлазе далеко од места становања како би прибавили све што им је потребно. На тај начин показујемо да све делове Београда равномерно развијамо, али и жељу да квалитет живота буде исти у свим деловима града – истакао је градоначелник.

Мали је захвалио амбасадорки Израела Алони Фишер-Кам на напорима да у Србију и Београд дође што више инвеститора из Израела.

– Ово није ни први ни последњи пројекат у Београду. Ми ћемо наставити да радимо како бисмо привлачили инвеститоре. Издаваћемо грађевинске дозволе у најкраћем могућем року, како би наша грађевинска индустрија имала што више посла – закључио је Мали.

Амбасадорка Израела нагласила је да је изградња шопинг центра на Карабурми још један доказ пријатељства два народа.

– Веома сам поносна јер видим да се број водећих израелских компанија које се баве некретнинама, а послују и у Србији, константно повећава. Компанија „Биг шопинг центерс“ послује у Србији од 2007. године и до сада је инвестирала око 150 милиона евра – рекла је Фишер-Кам.

Директор компаније „Плаза центерс“ за Србију Рабија Шихаб захвалио је свима са којима је сарађивао током градње „Биг фешна“. Он је рекао да дугује специјалну захвалност градоначелнику Синиши Малом и институцијама које су биле укључене у процес.

Директор компаније „Биг шопинг центерс“ Ејтан Бар Зев пожелео је добродошлицу свим званицама, рекавши да је данас посебно важан дан за њега и његову компанију.

– Данас отварамо наш други тржни центар у Србији. То је део наше дугорочне визије, јер желимо да развијамо наш бренд на српском тржишту – рекао је Зев.