четвртак, 20. април 2017.

Младеновић: Све спремно за 30. Београдски маратон

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић изјавио је данас да је све спремно за јубиларни Београдски маратон, који се одржава у суботу, 22. априла, с почетком у 10 сати, по 30. пут.

Он је, на конференцији за новинаре у Старом двору, пожелео добродошлицу промотерима овогодишњег маратона, Рози Моти – најбољој маратонки у историји овог спорта и Хавијеру Сотомајору – најбољем скакачу увис свих времена.

Све градске службе, јавна предузећа и ресорни секретаријати спремни су за маратон, истакао је Младеновић и позвао Београђане да се прикључе суботњој манифестацији и тако буду део историје.

– Будите део историје и учествујте у Трци задовољства на пет километара, ако се већ до сада нисте пријавили за трке у полумаратону и маратону. Дођите са вашом децом и пријатељима и увеличајте овај значајан догађај. Ако нисте у прилици да трчите, изађите и поздравите маратонце и да на тај начин заједно пошаљемо лепу слику у свет – указао је Младеновић и нагласио да ће у суботу бити лепо време.

Он је захвалио предузећу „Београдски маратон” на урађеном послу у организацији 30. маратона, као и на оствареном пројекту „Легенде поново у Београду”, који је окупио на једном месту седам легенди атлетике, међу којима су рекордери Роза и Хавијер.

Роза Мота, која је већ била промотер Београдског маратона 2011. године, изразила је задовољство поновним доласком у српску престоницу. Она је, мало у шали, истакла да се нада ће бити позвана и на јубиларни 50. маратон. Хавијер Сотомајор, који је био промотер прошлогодишњег Београдског маратона, додао је да је велико задовољство поново бити у главном граду Србије у оквиру најмасовнијег спортског догађаја у нашој земљи.

Директор „Београдског маратона” Дејан Николић захвалио је Граду Београду на несебичној подршци у организацији маратона, и додао да је пројекат „Легенде поново у Београду”, међу којима су Кевин Јанг, Галина Чистјакова, Мајк Пауел и Боби Димон, заједнички пројекат са градом.