четвртак, 20. април 2017.

Светске легенде атлетике у Београду

Градоначелник Београда Синиша Мали и његов заменик Андреја Младеновић присуствовали су вечерас, са светским атлетским легендама и промотерима Београдског маратона јавном часу у новој Атлетској хали на Вождовцу.

У друштву Галине Чистјакове, Кевина Јанга, Розе Моте, Хавијера Сотомајора, Боба Бимона, Мајкла Пауела и директора Београдског маратона Дејана Николића, Мали и Младеновић обишли су учеснике предстојећег Дечјег маратона и малишане из атлетских пионирских школа који су у кружним атлетским станицама демонстрирали свој таленат.

Синиша Мали је изразио задовољство што је Београдски маратон окупио велики број промотера који су, свако у својој дисциплини, легенде светске атлетике.

– Београд је данас светски центар атлетског спорта, а све ове спортске легенде данас су ту да помогну и покажу нашим малишанима сву лепоту атлетике. Неки од њих су били, а неки су и данас светски рекордери у својим дисциплинама и ово је сјајан пример како можете да промовишете свој град, спорт и нешто покренете унапред. Свако од ових легенди спорта је својевремено већ промовисао Београд, а данас су ту сви заједно, са истим циљем, да још једном промовишу наш град и његов маратон – рекао је Синиша Мали.

Градоначелник Београда истакао је и да ће више од 7.000 људи трчати полумаратонску трку, а да се у Трци задовољства очекује учешће више од 20.000 људи.

– Сви промотери биће са нама тог дана, а у полумаратону ћу се опробати и ја, јер желим да остварим циљ који сам задао себи, и то не због резултата, већ да промовишемо град и трчање као спорт. Очекује нас сјајна атмосфера и зато позивам све да нам се прикључе и да пошаљемо лепу слику у свет – казао је Синиша Мали.

Чувени скакач удаљ Боб Бимон истакао је да је веома значајно да млади имају прилику да тренирају у сали каква је нова Атлетска хала.

– Сви ми који смо дошли са разних страна света данас у Београд, задовољни смо оним што смо видели јер је то веома важно за младе генерације. Ја сам свој рекорд постигао управо тренирајући у хали сличној овој у Њујорку и надам се да ће неко од ове деце успети да ме надмаши – истакао је Боб Бимон.

По речима Дејана Николића, током вечери очекује се да у Београд допутује и некадашњи четвороструки олимпијски победник, Финац Ласе Вирен, који ће такође бити један од промотера Београдског маратона који се одржава ове суботе у главном граду Србије.