петак, 21. април 2017.

Смотра младих рецитатора у недељу у „Шумицама”

Пријатељи деце Београда и Савез културно-уметничких друштава Београда   организују 57. смотру рецитатора деце и младих из основних и средњих школа у Београду. Програм се реализује у недељу, 23. априла, од 10 до 16 часова у Установи вождовачки центар „Шумице” (Устаничка 125). Улаз је слободан за све поштоваоце дечје песничке речи.

После одржаних општинских такмичења, на којима је учествовало око 1.560 такмичара, на градском такмичењу наступиће 105 такмичара у три категорије и то: у категорији млађих разреда (од 1. до 4. разреда), у категорији средњег узраста (од 5. до 8. разреда) и у категорији средњих школа. На основу одлуке стручног жирија по пет најуспешнијих такмичара у свакој од три категорије представљаће Београд на републичком такмичењу које ће се одржати током маја у Ваљеву.

Смотра  подстиче и развија склоности и способности све, а посебно талентоване деце и младих у сценском говору и уметничком тумачењу интерпретације текста песме. Јавно представљање уметничког дела и жива песничка реч афирмишу личност деце и младих и доприносе већем општем нивоу њихове културе и очувању чистоте изговорене речи у духу књижевног говорног језика. 

Покровитељ програма је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, а домаћин програма Установа вождовачки центар „Шумице”.