петак, 21. април 2017.

Београд домаћин Прве међународне „Innovation Attitude” конференције

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обратио се данас у Позоришту на Теразијама учесницима Прве међународне конференције под називом „Innovation Attitude Summit” (INAT Summit) на којој учествује тридесетак еминентних предавача из десет земаља. Самит се одржава од 20. до 23. априла.

Петронијевић је учеснике поздравио у име Града Београда, који је и покровитељ овог самита. 

– Београд је град креативних људи, а град подржава њихове идеје и сматра их изузетно важнима. Надам се да ћете наћи начина да пренесете знање и изградите нова пријатељства која ће вам помоћи у будућим занимањима – истакао је Петронијевић. 

Он је младима пожелео да уживају у чарима Београда, који „живи 24 сата дневно”.

– Преузмите иницијативе и прихватите могућност да напредујете, а нама ће бити част да вам будемо партнери – поручио је Петронијевић.

Циљ ове конференције је да се окупе ИТ предузетници, стручњаци, менаџери и студентати ради оснаживања домаћег талента и обогаћивања домаћег ИТ екосистема путем упознавања са применом иновација у развоју бизниса. Биће обрађене многе теме, међу којима су и  управљање ИТ пројектом, design thinking, паметни градови, вештачка интелигенција, биг дата, Internet of Things, психологија успеха и ИТ иновације у брендовима за младе, здравству, туризму и преносивим уређајима. Окупљање су подржале амбасаде Канаде и Израела, Град Београд, Привредна комора Србије и други.