петак, 21. април 2017.

Младеновић: Београд ће сутра бити светски центар спортских дешавања

Све је спремно за предстојећи 30. Београдски маратон, стигли су нам специјални гости и мислим да ће овај јубиларни маратон заиста бити посебно дешавање, рекао је заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, гостујући данас на ТВ Пинк. 

– Маратон и полумаратон ће ове године имати близу 7.000 учесника, а уз Трку задовољства биће то импозантан број учесника. Сам маратон није само трка која почиње у 10 часова и траје неколико сати већ је то и велики број хуманитарних манифестација које га прате и то је догађај који ће обележити светски спорт. Београд ће сутра бити центар спортских дешавања јер су са нама легенде атлетике које ће промовисати Београд и његов маратон – истакао је Андреја Младеновић.

Заменик градоначелника нагласио је да је од ове године измењена траса маратона и да ће она укључити и Мост на Ади. 

– Траса ће бити занимљивија и за тркаче и за публику. Време ће нам бити наклоњено, неће бити падавина, а температура ће за тркаче бити идеална, између десет и петнаест степени. Позивамо све Београђане да изађу и учествују у Трци задовољства јер је то посебан догађај који ће бити запамћен по броју учесника и преко 70 земаља из којих учесници долазе, а са нама ће бити Боб Бимон, Мајк Пауел, Галина Чистјакова, Хавијер Сотомајор, Ласе Вирена, Кевин Јанг и Роса Мота. Сутра ћемо сви заједно бити део маратона и то ће бити дивна слика нашег града коју ћемо послати у свет – казао је Андреја Младеновић.