петак, 21. април 2017.

Мали: Београд је данас центар светске атлетике

Желимо да Београд буде препознатљив по спорту, манифестацијама, омладини и да лепа слика Београда и Србије поново оде у свет, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали на конференцији за новинаре у Старом двору најављујући 30, јубиларни Београдски маратон. Конференцији су присуствовале легенде маратона Боб Бимон, Мајк Пауел, Галина Чистјакова, Хавијер Сотомајор, Ласе Вирена, Кевин Јанг и Роса Мота.

– Пре свега желим да захвалим легендама које су обележиле спорт и атлетику и захваљујући којима је Београд данас центар светске атлетике, јер су нашли времена да дођу, пороведу време у Београду и помогну нам да промовишемо спорт, здрав начин живота, маратон и наш град. Потдрудићемо се да се у Београду осећате као код куће и да вам наш град остане у срцу – истакао је Синиша Мали.

Он је подсетио да ове године маратон трчи више од седам хиљада учесника, а у Трци задовољства очекује се више од 20.000 учесника.

– Легенде које су овде са нама су бивши или садашњи светски рекордери  који су се јуче  у атлетској дворани дружили са малишанима који тек чине прве кораке у атлетици. То је лепа прилика за промоцију нашег града – рекао је Мали који је захвалио предузећу „Београдски маратон” и свима који су учествовали у организацији и тако нам дали прилику да још једном учествујемо у спектаклу.

Он је додао да је мото маратона „Маратон спаја” и да је жеља Града Београда да се спроведе у дело. 

– Србија данас има Ивану Шпановић и још неколико атлетичара у светском врху, али желимо да од ових клинаца правимо будуће шампионе. Ове године први пут траса иде преко Моста на Ади који је нови симбол Београда. Маратон ће да расте уз Београд и Београд уз маратон – рекао је Мали и додао да очекује да ће све проћи како треба и да ће пасти нови рекорди.

Конференцији за новинаре присуствовао је и заменик градоначелника Андреја Младеновић.