субота, 22. април 2017.

„Градско стамбено” осуђује уништавање сређених фасада у центру града

Јавно предузеће „Градско стамбено” изразило је  данас жаљење  што су три фасаде, које су сређене у оквиру акције „За лепше лице Београда” наружене непримереним графитима, наводи се у саопштењу тог предузећа. 

Графити се налазе на две адресе у центру града: у Улици краља Милана 8 и у Карађорђевој улици на бројевима 60 и 61. 

– Поставља се питање ко је починилац овог вандализма, али још битнији је разлог због ког неко жели да руинира изглед нашег Београда. У протеклом периоду радило се пуном паром на унапређењу изгледа улица Београда тиме што су се, у оквиру акције санације фасада „За лепше лице Београда”, реконструисале најугроженије београдске фасаде. И док ову лепу акцију спроводе челни људи Града Београда и градске службе, укључујући и Јавно предузеће „Градско стамбено", нажалост некоме је у интересу да је умањи неприкладним графитима – истиче се у саопштењу.

– Овом приликом изражавамо жаљење што Београђани и посетиоци нашег главног града немају прилику да уживају у улицама које су уређене и чисте. Такође апелујемо на  Београђане свих узраста да не уништавају фасаде и да воде рачуна о улицама у којима живе или бораве, јер ако свако од нас као становник овог града мало обрати пажњу, заузврат ћемо добити лепо уређен град којим можемо да се поносимо. Заједничким снагама можемо Београд да учинимо и лепшим и бољим – наводи се у саопштењу.

Из тог предузећа подсећају да према одлуци Скупштине града казна за писање графита износи од 5.000 до 20.000 динара, а онај који их црта може бити кажњен и радом у јавном интересу у трајању од 40 до 160 сати.